Fundraising

Comedynight 2023

Zaterdag 11 februari was het weer lachen, gieren en brullen in zaal Vita Humana tijdens onze comedynight. Dennis Vansant, Gery La Boule, Yannick Noben en Frank Geelen gaven het beste van zichzelf! Extra fijn was dat we dankzij de aanwezigen we een mooie cheque t.b.v. € 1000 konden overhandigen aan “Den hobbelige stop” #komoptegenkanker #kiwanis #s


Mike Van Der Stukken, ons nieuwste lid sinds 6 februari!

Na voordracht door fiere peter Julien Plessers verwelkomen we Mike Van Der Stukken als nieuwste lid van onze familie. Hij werd alvast feestelijk ingehuldigd door Frederique Moors en Christophe Moreau.


Meer dan 18.000 euro voor een aantal lokale goede doelen

Op maandag 30 januari deelde Kiwanis Maaseik meer dan 18.000 euro uit aan verschillende goede doelen in de regio. Doel van de vereniging is de minderbedeelde medemens helpen. Wij, als serviceclub, willen met sociale acties en evenementen het welzijn van de minderbedeelde medemensen en in het bijzonder van kinderen verbeteren.  Deze avond werden vier goede doelen in de bloemetjes gezet door onze leden. De eerste bijdrage ging naar Klavertje 4, de welzijnsschakel in Maaseik en Kinrooi. Het is een ontmoetingsplek voor mensen met en zonder ervaring met (kans)armoede. Een plaats waar mensen elkaar leren kennen, ervaringen delen en nieuwe vriendschappen groeien. De tweede bijdrage ging naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds. Zij realiseren dromen en wensen van kinderen en betrekken het hele gezin daarbij.

De volgende bijdrage ging naar Wensambulancezorg vzw. Zij maken wensen van iemand die ernstig ziek is of in zijn laatste levensfase zit werkelijkheid. De laatste bijdrage van de avond ging naar Ons huis met een hart vzw, een team van vrijwilligers die ondersteuning geven bij de verwerking van kanker. We mogen spreken van een geslaagde avond waarbij alle aanwezigen een warm gevoel hadden. Deze avond benadrukt nogmaals de doelstellingen waar Kiwanis voor staat en geeft de leden een extra motivatie om fundraising evenementen te blijven organiseren.


Kiwanis Maaseik Van Eyck schenken waspoeder en wc-papier aan kansarme gezinnen

Afgelopen week heeft Kiwanis Maaseik Van Eyck in samenwerking met de Spar uit Neeroeteren enkele pallets wc-papier en waspoeder geschonken aan het Maaswinkeltje in Maaseik.
Het Maaswinkeltje wordt uitgebaat door de Sint-Vincentiusvereniging. Met deze winkel willen de vrijwilligers bijdragen tot een beter leven voor kwetsbare mensen, ongeacht hun afkomst of geloof en ongeacht de oorzaak van hun situatie. "Persoonlijke en directe hulp aan mensen in moeilijkheden is de belangrijkste drijfveer van onze organisatie", vertelt Alfons Martens van Vincentius."Daarom kiest Kiwanis Maaseik Van Eyck om deze vereniging een hart onder de riem te steken. Net in deze periode is het zeer moeilijk voor kansarme gezinnen om de eindjes aan elkaar te knopen", vertelt Yves Wolfs, pr-verantwoordelijke van Kiwanis Maaseik.

"Een deel van de fondsen die we ophaalden tijdens onze 'Kiwanis op Wieëg' afgelopen zomer zijn op deze manier zeer nuttig besteed."Ook Kiwanis-voorzitter Christophe Moreau uit Neeroeteren is zeer tevreden over deze actie en benadrukt dat dit alles enkel mogelijk is dankzij de harde inzet van de Kiwanis-leden en de gulle sponsors. (https://hbvl.be/cnt/dmf20221226_94543170)


Begin van een nieuw werkingsjaar!

Maandag 17 oktober 2022, bij de startdag van het nieuwe werkingsjaar voor Kiwanis Maaseik Van Eyck, was het de start voor kersvers voorzitter Christophe Moreau en zijn secretaris Stan Linssen. 


4e editie Kiwanis op wieëg levert 30 000 euro op voor het goede doel

Zondag 25 september organiseerde Kiwanis Maaseik Van Eyck voor het goede doel hun jaarlijkse tourtocht Kiwanis op wieëg.

Na veel voorbereidingen door de leden van Kiwanis Maaseik werd de tourtocht die reeds 's morgens in de vroegte begon door 3 verschillende landen succesvol afgerond. Deze toertocht die op korte termijn was volgeboekt, bracht de deelnemers op prachtige en pittoreske locaties.Na afloop kwamen alle deelnemers samen in het Agropolispark in Kinrooi waar de jaarlijkse veiling plaatsvond onder leiding van notaris Ben Tyskens. Dankzij de sponsors en deelnemers haalden de leden van Kiwanis Maaseik Van Eyck 30.000 euro bij elkaar. Dat bedrag wordt in de komende maanden geschonken aan meerdere goede doelen.


Witte Raven project

Kiwanis Maaseik zet zich in om kansarmoede bij kinderen te bestrijden. Daarom starten we met het Witte Raven project!

Het Witte Raven project is een actieplan tegen kinderarmoede. Aangezien meer dan 13% van de Vlaamse kinderen, dat komt neer op ongeveer 160.000 kinderen, in een gezin leeft waar het inkomen onder de Vlaamse regionale armoederisicodrempel ligt wil Kiwanis Maaseik zijn steentje bijdragen.
De leden van Kiwanis Maaseik zijn op zoek naar "Witte Raven" binnen de schoolgemeenschap van Maaseik en Kinrooi. De geselecteerde Witte Raven (1 per school) ontvangen van Kiwanis Maaseik elk een microbudget. Dit budget wordt vervolgens besteedt aan dagdagelijkse noodsituaties die vermijden dat de normale ontwikkeling van deze kinderen afremt zou worden.
Word vervolg ...


Comedy night was weeral een bulderend succes!

De lachspieren werden op de proef gesteld tijdens onze Kiwanis comedy Night 😂 … Dankzij jullie massale opkomst hebben we een mooi bedrag van € 2000 kunnen schenken aan Dén Hóbbelige Stóp, 1000 km voor kom op tegen kanker!


Kiwanis Maaseik schenkt hygiëne producten aan Vincentius Maaseik

Donderdag 24 maart 2022 ontving Vincentius Maaseik-Kinrooi in de Spar van Neeroeteren een prachtige lading goederen van Kiwanis-Maaseik. Drie palletten goederen stonden klaar. “Wij leverden 360 dozen waspoeder en een pallet toiletpapier aan speciale prijzen, goed voor ongeveer € 3000”, zegt Bert Snijkers van de Spar. Alfons Martens van Vincentius nam de goederen dankbaar in ontvangst. “Wij bedienen op dit moment 250 gezinnen of 400 personen”, zegt Martens. “Daarbij kwamen onlangs nog een vijftigtal Oekraïense vrouwen met kinderen. Waspoeder is zeer gegeerd, want dat is voor onze cliënten een duur product.” (Bron HBVl roma)


Kiwanis Maaseik Van Eyck schenkt 5000€ aan de Zorghoeve en Huis met een Hart

Maandag 7 maart 2022 hebben de leden van Kiwanis de zorghoeve en Huis met een Hart uit Kinrooi in de bloemetjes gezet. Elk goed doel kreeg een cheque overhandigd met een bedrag van 2500€. De Zorghoeve gaat dit bedrag gebruiken voor een semi-industriële bakoven aan te kopen voor het bakatelier. Ons Huis met een Hart gaat het bedrag gebruiken voor oa. massagemateriaal en laagdrempeligheid bij inschrijvingen voor mensen met kanker.


Kiwanis horse art paarden bereiken hun eindbestemming

Na een rondreis van enkele maanden door het maasland hebben de paarden van Kiwanis Horse Art 2021 hun eindbestemming bereikt! 


Roel Van Broeckhoven succes met je nieuwe functie als LT Gouverneur elect!

Zoals het bestuur van een Kiwanis club elk jaar in oktober wijzigt, doet ook de functie van luitenant-gouverneur dat. Wij hebben de eer om Roel Van Broeckhoven te verwelkomen als LT Gouverneur elect. Daarmee sluit hij een heel druk en bijzonder werkjaar af als voorzitter van Kiwanis Maaseik Van Eyck. Succes Roel!


Kiwanis Maaseik schenkt € 3000 aan Kom op tegen kanker!

De 1ste editie van de "Kiwanis comedy night" op 7 maart 2020 was een spetterend succes, samen hebben we € 3000 kunnen schenken aan "den Höbbelige stöp" ten voordele van Kom op tegen kanker.


Kiwanis Maaseik schenkt 1000€ aan Sint Vincentius Conferentie Harlindis en Relindis


€ 7000 gaat naar enkele goede doelen uit de regio op 6 december 2019!

Afgelopen zomer organiseerde we voor de 2de keer de “Kiwanis op Wieëg” toertocht. Dankzij de talrijke deelnemers en sponsoren was deze autorally in een mum van tijd uitverkocht. Gisterenavond hebben de vrijwilligers van Kiwanis Maaseik dan ook enkele goede doelen in de kijker gezet in de Eisbear winterbar. De Zorghoeve St. Jansberg, G-team FC Maasland NO, G-team FC Berg, VZW Jeugdzorgcentrum en de stichting tegen kanker (levensloop Maaseik) mochten in totaal samen € 7000 in ontvangst nemen.


Kiwanis op Wieëg 2019 was een groot succes!

Dit jaar was onze 2de Kiwanis op wieëg 2019, Zondagmorgen 29 september was het mooie Limburgse landschap het decor van een prachtige route met oldtimers, cabrio’s, exclusieve en elektrische auto’s. Ondanks het minder goede weer was het een mooie toerrit in uitstekend gezelschap en met mooie wagens... door de steun van onze sponsors en deelnemers konden we een mooi bedrag verzamelen voor enkele lokale goede doelen.


Welkom bij Kiwanis Maaseik Van Eyck!

Kiwanis Maaseik is opgericht in 1983, in 2019 viert de club zijn 35-jarig bestaan.

De club telt momenteel 18 leden, vergadert tweemaal per maand en is zeer actief op sociaal gebied. De club is met zijn sociale commissie sterk betrokken in kleine en grotere eenmalige en andere, lokale en buitenlandse sociale projecten.


Eerste editie van Kiwanisop Wieëg levert 7500 Euro op !

Zondag 30 september 2018 organiseerden we de eerste editie van Kiwanis op Wieëg! In een mum van tijd was de tourtocht, die hen op prachtige locaties bracht, volgeboekt. Waarvoor dank aan alle sponsoren en deelnemers. Voor deze editie sponsort Kiwanis Maaseik o.a. dagopvang Klim-Op van Ter Engelen, Kom op tegen Kanker en de Zorghoeve Sint-Jansberg te Maaseik. Niet onbelangrijk, er werd meer dan € 7500 ingezameld.


Kiwanis Maaseik verkoopt Croque Monsieur's voor Levensloop !

Op 19 en 20 mei 2018 hebben de Kiwanis hun steentje bijgedragen aan levensloop door croque monsieurs te verkopen. Door deze verkoop is er circa € 1000 bijgedragen aan Levensloop, de stichting tegen kanker.


Drive-In bioscoop @kiwanis Maaseik is een feit!

Op zaterdag 4 oktober vond op de speelplaats van Campus Mosa-RT (het vroegere Sint-Jansberg) de eerste editie plaats van onze Drive-in Bioscoop@kiwanis. De Kiwanis hadden er duidelijk zin in en hebben er een onvergetelijk evenement van gemaakt.

Bezoekers konden, nadat ze hun wagen geparkeerd hadden en de autoradio op scherp gesteld hadden, genieten van maar liefst 2 kaskrakers, 'Marina' en 'Fast and the Furious 6' en dat op een groot scherm. Een drive-in movie kan niet zonder heerlijke popcorn, snacks en drankjes die tot aan de wagen gebracht werden. De leden van Kiwanis Maaseik deden dat dan ook met veel plezier. Het was dan ook een fantastisch evenement, waarbij de ideale weersomstandigheden ook bijdroegen. Zoals altijd werd de opbrengst integraal aan het goede doel geschonken.


"Serving the Children of the World"

Kiwanis Maaseik is een onderdeel van een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Niet voor niets is onze slogan "Serving the Children of the World"